DIFICULTAT
Moderada-Difícil

Modalitats recomanades:
MTB

LONGITUD
40km

DESNIVELL POSITIU
+850m

TEMPS APROX.
3h 00min

SEGUIMENT RUTA
GPS

Aquesta ruta forma part de les Palamós Virtual Races
RUTA CRONOMETRADA

Activa 24h/365 dies

Descripció de la ruta

Ruta circular amb sortida del centre de la vila que recorre les zones boscoses i senders propers a la costa dels Jardins del Cap Roig, i espais més salvatges de la Vall de Bell-lloc. Circuit de nivell tècnic fàcil amb una distància moderada. Ens situem a l’Oficina de Turisme per iniciar la ruta seguint la costa en direcció nord i recorrem tota la zona del Port Nàutic fins a arribar a la Platja de la Fosca per la carreta.

»Més...

Seguirem per la part posterior de la platja, fins a arribar a la pista de sorra del Càmping King’s. Continuem per aquest camí creuant el Pont de la Presa i arribant al Camí de la Platja del Castell, a partir d’on ens endinsarem en un circuit que voreja indrets i cales meravelles seguint la línia de la costa. Us recomanem que pareu en alguna platja com Cala Estreta, Cala Roca Bona, Cala del Cap de Planes o el mirador de les Formigues per gaudi de l’entorn. Seguirem per la pista del circuit que ens farà recórrer la zona muntanyosa dels Jardins del Cap Roig molt proper a la costa, i a continuació, ens allunyarem de la costa pel carril bici amb direcció Palamós per endinsar-nos a la Vall de Bell-lloc. En aquest moment, continuarem pel Camí de la Bell-lloc cap a Vall-llobrega, en direcció el Puig Cargol per la zona del Mas Cabrer i el camí de Fitor passant per la pista del Puig Ribot. Un cop arribem al Puig Cargol baixarem per la pista i a uns 500 m girarem a la dreta per continuar el descens per la zona de les vinyes de Calonge. Tot seguit creuarem la zona de les Fonts i voregem el Mas Ribot per pujar una mica més per la pista que passa pel Puig Cabrer fins el Pla del Llop. A partir d’aquí, deixarem la pista baixant pel Carrer del Pla del Llop fins a trobar el carril bici urbà, i farem la tornada per una part de Sant Antoni de Calonge (creuant la riera de l’Aubí a través del túnel) en direcció el punt de sortida per poder gaudir de les vistes de la Badia de Palamós i el seu meravellós entorn.

»Menys...

Terreny

Pista75%
Corriols10%
Nucli Urbà15%

Powered by Wikiloc

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
19°
Partly Cloudy
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
24/17°C

Espais d’interès


FOTO: Cala Estreta.

Cala Estreta

Integrada en l’espai d’interès natural, és una platja de 200 m i de 15 m d’amplada considerada un racó de bellesa de la Costa Brava. Platja de sorra, d’aigua poc fonda, amb el fons marí mixt de sorra i roca. S’hi pot arribar pel camí de Platja de Castell.

Els Jardins de Cap Roig

Van ser creats pel matrimoni Woevodsky l’any 1927. És un espai de gran bellesa situat al bell mig de la Costa Brava, on es combina la botànica, la història, el paisatge i l’art.

La Vall del Bell-lloc

Espai natural de la zona de les Gavarres marítimes del Baix Empordà. Permet recórrer elements d’interès com el Molí de Mas Xifra, el Forn del Mas Antoniet, el Santuari Santa Maria de Bell-lloc i el Castell del Vila-romà.