DIFICULTAT
Fàcil / Moderada

Modalitats recomanades:
CICLISME CARRETERA • GRAVEL

LONGITUD
53km

DESNIVELL POSITIU
+394m

TEMPS APROX.
2h 15min

SEGUIMENT RUTA
GPS

Aquesta ruta forma part de les Palamós Virtual Races
RUTA CRONOMETRADA

Activa 24h/365 dies

Descripció de la ruta

Ruta circular amb sortida del centre de la vila que recorre l’Empordà per carreteres secundàries i poc transitades en la majoria del recorregut. Sortim de Palamós en direcció Calonge i recorrem la carretera GI-660 endinsant-nos en la el Massís de les Gavarres. A partir del km 14 pedalem per l’emblemàtic port de muntanya el Coll de la Ganga que connecta amb La Bisbal d’Empordà.

»Més...

Voregem la capital de l’Empordà fins arribar a Peratallada on trobaren un dels millors conjunts arquitectònics de la província, amb un meravellós recinte murallat construït entre els segles XI i XVII. Tot seguit ens incorporem a la carretera GI-651 fins arribar al desviament de Sant Feliu de Boada on podrem trobar l’església construïda en el segle X. Seguim pel camí a Torrent a través d’una carretera secundària on podrem gaudir del paisatge empordanès fins arribar als municipis de Palafrugell i Mont-ras, els quals deixarem enrere a través del Camí Ral. Tot seguit ens incorporem a la carretera de Castell en direcció Vall-llobrega per entrar de nou a la zona palamosina del Figuerar. Després seguim direcció Palamós per la C-256 per entrar de nou al municipi amb les meravelloses vistes que ens ofereix el Passeig marítim.

»Menys...

Terreny

Carretera principal10%
Carretera secundària90%

Powered by Wikiloc

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
19°
Partly Cloudy
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
24/17°C

Espais d’interès


FOTO: Peratallada.

Coll de la Ganga

Coll del massís de les Gavarres, entre el puig d’Arques (535 m) i el puig de Ribot (327 m), que comunica la vall de Calonge i la del Daró. Port de muntanya de 5 km de longitud amb una mitjana del 4 %.

Castell de Peratallada

Al mig del poble emmurallat s'alcen el castell, format pel nucli fortificat sobre un enorme basament tallat a pic, i el palau. L'església parroquial es troba extramurs, en lloc despoblat. La muralla que envolta el barri del castell forma un recinte clos.

Església St Feliu de Boada

Església parroquial inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya documentada des del segle XI com a possessió del monestir de Sant Esteve de Banyoles. L’edifici actual, d’estil gòtic tardà, és força posterior i data del s. XVI. En el transcurs dels s. XVII i XVII, es va afegir la sagristia.