DIFICULTAT
Fàcil-Moderada

Modalitats recomanades:
PASSEJADES • RUNNING

LONGITUD
5km

DESNIVELL POSITIU
+48m

TEMPS APROX. RUNNING
30min

TEMPS APROX. CAMINANT
50min

SEGUIMENT RUTA
Senyals

Descripció de la ruta

Ruta circular amb sortida des de la Platja de La Fosca amb direcció la Platja de Castell passant per zones boscoses sense dificultat, camí de ronda i una part de nucli urbà. Ens situem a la part sud de la platja i iniciem la ruta des del Camí vell de la Fosca en direcció interior fins el C/ de Martí Roger i Crossa.

»Més...

Després seguirem aquesta via asfaltada fins l’encreuament amb el Camí de Cap de Planes que s’uneix amb la Ctra. de Sant Esteve. Quan arribem a la rotonda on es troba el Càmping King’s, agafarem la segona sortida que recorre l’aparcament per un camí de sorra. A continuació seguim recte per aquesta via on trobarem una petita desviació a la dreta fins arribar al Camí a Castell. Seguirem endavant uns 700 m, fins el Pont de la Presa, on girarem pel sender de la dreta i seguirem recte fins la Platja del Castell, tot deixant la riera a la nostra esquerra. Un cop arribem a Castell, seguim en direcció sud pel camí de ronda fins el punt de sortida de la Fosca passant per Cala S’Alguer, la Pineda d’en Gori i el Castell de Sant Esteve de Mar.

»Menys...

Terreny

Nucli Urbà10%
Pista80%
Corriols10%

Powered by Wikiloc

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
20°
Fair
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
23/17°C

Espais d’interès


FOTO: Imatge de dron del Castell de Sant Esteve de Mar.

Platja de Castell

Aquest indret s’ha mantingut aïllat i ha conservat, per voluntat popular, la més crua netedat del paisatge. Paisatge mediterrani en estat pur.

Cala s’Alguer

Una miniatura urbana ran de mar, i Bé Cultural d’Interès Nacional, pels seus valors paisatgístics. Era un barri de barraques de pescadors que es remunta al segle XV. Donaven refugi als pescadors i als estris i ormeigs de pesca i ara són escenari de trobades d’esbarjo.

Castell Sant Esteve de Mar

Antic castell situat en un penya-segat entre la cala de s’Alguer i la platja de la Fosca. Pertanyia a la parròquia de Santa Eugènia de Vila-romà. El rei Pere II el Gran, el va comprar l’any 1277 i va crear el port i la vila de Palamós. Enderrocat pràcticament durant les guerres dels remences, es troba abandonat i des dels s. XVI-XVII i va ser convertit en masia.