DIFICULTAT
Difícil

Modalitats recomanades:
CICLISME CARRETERA • GRAVEL

LONGITUD
72km

DESNIVELL POSITIU
+955m

TEMPS APROX.
3h 30min

SEGUIMENT RUTA
GPS

Aquesta ruta forma part de les Palamós Virtual Races
RUTA CRONOMETRADA

Activa 24h/365 dies

Descripció de la ruta

Ruta circular amb sortida del centre de la vila que recorre 3 ports de muntanya clàssics de l’Empordà per carreteres secundàries i poc transitades en la majoria del recorregut. Sortim de Palamós en direcció Calonge i recorrem la carretera GI-660 endinsant-nos en la el Massís de les Gavarres. A partir del km 14 pedalem per l’emblemàtic port de muntanya el Coll de la Ganga que connecta amb La Bisbal d’Empordà.

»Més...

Després de coronar el port ens espera un agradable descens i al km 16,5 ens desviarem direcció Sant Sadurní de l’Heura. A continuació agafarem la carretera GI-664 on iniciarem un tram de ruta d’autèntic ciclisme. Ens trobem enmig de Les Gavarres pedalant pel port de muntanya de Santa Pellaia, una pujada agradable i progressiva que ens permet gaudir d’aquest meravellós entorn natural. Un cop coronat, un ràpid descens ens portarà fins Cassà de la Selva on circularem per la carretera C-65 en direcció Llagostera. Aquest serà el tram més transitat de tot el recorregut i ens convidarà a rodar a alta velocitat. Tot seguit, ens dirigim a la carretera GIV-6612 direcció Romanyà de la Selva, el darrer dels ports ciclistes més habituals de la zona empordanesa on podrem gaudir del seu meravellós nucli antic. Continuem per aquesta carretera fins a arribar a Calonge i després seguirem de nou la carretera GI-661 per creuar Sant Antoni de Calonge en direcció Palamós. L’entrada al municipi serà a través del Passeig marítim per gaudir de les meravelloses vistes de la costa.

»Menys...

Terreny

Carretera principal15%
Carretera secundària85%

Powered by Wikiloc

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
24°
Sunny
MonTueWed
24/17°C
23/17°C
24/17°C

Espais d’interès

FOTO: Romanyà de la Selva / Autor: Espencat

Coll de la Ganga

Coll del massís de les Gavarres, entre el puig d’Arques (535 m) i el puig de Ribot (327 m), que comunica la vall de Calonge i la del Daró. Port de muntanya de 5 km de longitud amb una mitjana del 4 %.

Església de Santa Pellaia

L’església parroquial, dedicada a Santa Pellaia, és barroca, amb l’absis orientat a ponent; conserva un tram de la nau, cobert amb volta de canó, que pertany a l’església romànica anterior. El lloc i l’església són documentats el 1064, i és un dels paratges ciclistes més habituals de l’Empordà.

Romanyà de la Selva

Situada al cor de la serralada de les Gavarres a 325 m sobre el nivell del mar al municipi de Santa Cristina d’Aro. Entre els elements d’interès destaquen importants conjunts megalítics ben conservats com el Dolmen de la Cova d’en Daina, el Menhir de la Murta i la Cista de la Carretera de Calonge. També tenen interès l’Església de Sant Martí de Romanyà documentada des de l’any 1019; el cementiri de la localitat on està enterrada l’escriptora Mercè Rodoreda, estretament vinculada al municipi i el seu entorn per ser font d’inspiració per obres com Mirall trencat, Viatges i flors i Quanta, quanta guerra; i la creu del terme d’estil modernista.