DIFICULTAT
Difícil

Modalitats recomanades:
SENDERISME • TRAIL RUNNING

LONGITUD
15km

DESNIVELL POSITIU
+350m

TEMPS APROX. TRAIL
1h 50min

TEMPS APROX. CAMINANT
3h 30min

SEGUIMENT RUTA
Senyals

Aquesta ruta forma part de les Palamós Virtual Races
RUTA CRONOMETRADA

Activa 24h/365 dies

Descripció de la ruta

Ruta circular amb sortida del centre de la vila que recorre zones boscoses, senders, camí de ronda i una part del nucli urbà. Des de l’Oficina de Turisme, seguint la Badia de Palamós en direcció sud fins a arribar al carrer Enric Vincke i creuant-lo fins arribar al carril bici.

»Més...

Un cop arribem a la bifurcació de l’inici de la Via Verda girem a la dreta fins trobar un camí a la dreta que travessa un camp i s’endinsa per un sender boscós; arribarem al Pont de la Presa. Creuem el Pont seguint la pista en direcció la Platja de Castell fins a arribar a la carretera i després d’uns 50 m d’asfalt, abans de l’encreuament, girarem pel corriol situat a mà esquerra. Seguim 250m i trenquem a la dreta per creuar la riera fins la pista del GR-92. Continuem per aquest camí de sorra per arribar al mirador del Puig de Terme, i després de 700m aprox. girarem a la dreta per anar direcció el camí de ronda. A partir d’aquí haurem de continuar pel camí de ronda que voreja la costa, passant per meravellosos indrets com la Cala del Crit, Cala dels Termes, Cala Cap de Planes, Mirador de les Formigues, Cala Roca Bona, Cala Estreta, Cala Corbs, Cala dels Canyers, la Barraca d’en Dalí (amagada enmig de la zona boscosa), el Poblat Ibèric de Castell juntament amb la seva platja, la Cala s’Alguer, el Castell de Sant Esteve de Mar, la Platja de la Fosca i el mirador del Cap Gros fins arribar a Palamós.

»Menys...

Terreny

Nucli Urbà15%
Pista25%
Corriols60%

Powered by Wikiloc

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
19°
Partly Cloudy
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
24/17°C

Espais d’interès


FOTO: La Barraca d’en Dalí.

Cala Estreta

Integrada en l’espai d’interès natural, és una platja de 200 m i de 15 m d’amplada considerada un racó de bellesa de la Costa Brava. Platja de sorra, d’aigua poc fonda, amb el fons marí mixt de sorra i roca. S’hi pot arribar pel camí de Platja de Castell.

La Barraca d’en Dalí

Petita barraca de pedra situada enmig del bosc, damunt la platja de Castell. Quan l'any 1940 Alberto Puig Palau va adquirir el mas Juny amb les seves terres i va fer construir la casa senyorial que porta el seu nom, va voler tenir a prop al seu amic Salvador Dalí. Per això li va construir una cabana-estudi en un lloc aïllat, perquè el pintor hi pogués treballar. Dalí hi va anar en diverses ocasions però no consta que la fes servir com a taller. La porta inclinada que singularitza aquesta construcció de pedra està inspirada en una aquarel·la dibuixada per Dalí l'any 1948.

Poblat Ibèric de Castell

Construït al segle VI aC, esdevingué un important enclavament en les rutes comercials desenvolupades al voltant de la ciutat grega d’Empúries. La seva ubicació en un petita península va proporcionar al seus habitants un alt control del territori. Forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya i està considerat bé d’interès nacional.