DIFICULTAT
Moderada

Modalitats recomanades:
SNORKEL

RUTA CURTA
630m

RUTA LLARGA
928m

SEGUIMENT RUTA
Balisat

Descripció

Lloc ideal per fer snorkel: sorra fina i aigües poc fondes, calmades i cristal·lines.
Ruta curta: Ruta circular amb sortida des de les barraques dels pescadors, resseguint la paret fins el canal de l’Agulla de Castell. La tornada és per la mateixa ruta, una mica més separats, per passar per sobre de la posidònia.
Ruta llarga: Des de la platja davant de la riera d'Aubi, nedar en direcció a les boies de bany sobre el fons de sorra . Girar cap a l'esquerra direcció a la paret. Resseguir la paret fins a envoltar l'Agulla de Castell . Tornar una mica mes separats per sobre de la posidònia. Els més valents poden entrar a la cova de les llums. Tornar a punt de partida.

Característiques

Amplada màxima: 200 metres platja i 50 metres roques
Temporalitat aproximada: març - octubre
Temperatura de l’aigua: 14ºc – 25ºc
Tipus de fons marí: roca / sorra / posidònia
Més info fons marí >
Vents predominants >
Recomanacions >

Palamós
19°
Partly Cloudy
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
24/17°C

El fons marí

Platja de Castell - L’Agulla

Els fons de roca i sorra, i les praderies de posidònia oceànica, són els principals ambients que podem trobar en els itineraris proposats. Com a elements mes interessant hi destaquen els boscos d’algues entre els que veure-hi peixos com ara julivíes, serrans ,blènnids, sargs, escórpores o morenes. Els prats de posidònia amb salpes, castanyoles, bogues... Acompanyen el recorreguts gran varietat d’invertebrats, amagats entre les algues i la posidònia o entre les escletxes de les roques com estrelles, garotes, holotúries, esponges, crans o pops. Els bons observadors poden trobar, moltes més espècies amagades a la sorra, com pedaços, aranyes, rates, mabres, llises o crancs ermitans...

Espais d’interès

La Cova de les llums

La Cova de les Llums està a sota el poblat ibèric. Si entrem hem tenir molta cura de danyar als animals que viuen a les parets. Només nedadors experts.

Poblat ibèric

Les restes del poblat ibèric dels INDIGETES ens observen des de la muntanya des de fa més de 2.000 anys.

Platja de Castell

PROTEGIDA PELS VEÏNS: a l’any 1994 un referèndum popular va decidir no construir edificis ni urbanitzacions sinó protegir el bosc, els camps de conreu i la riera d’Aubi.