DIFICULTAT
Difícil

Modalitats recomanades:
NATACIÓ

LONGITUD
3500m

TEMPS APROX.
60/90 min.

SEGUIMENT RUTA
Balisat

Descripció

La Via Blava és un espai aquàtic amb sortida des de la Platja de La Fosca per gaudir de la zona marítima de Palamós i del seu meravellós fons marí. Situada en mig de la Costa Brava Empordanesa, aquestes rutes ofereixen els nedadors i nedadores la possibilitat de practicar la natació de manera segura en un entorn immillorable gràcies a l’entorn natural, els paisatges i l’extraordinària biodiversitat submarina.

Característiques

Amplada màxima: 200 metres platja i 50 metres roques
Temporalitat aproximada: març - octubre
Temperatura de l’aigua: 14ºc – 25ºc
Tipus de fons marí: roca / sorra / posidònia
Més info fons marí >
Vents predominants >
Recomanacions >

TRACK DE LA RUTA

Descarregar >

Arxius .gpx

Palamós
20°
Fair
MonTueWed
25/19°C
24/18°C
23/17°C

El fons marí

Palamós - La Fosca - Castell

Els fons de roca o sorra i les praderies de posidònia oceànica són els principals ambients que podem trobar en els itineraris proposats. Com a fauna podem trobar habitualment peixos com ara salpes, castanyoles, sargs, variades, donzelles, escórpores o morenes. També hi trobem gran varietat d’invertebrats com estrelles, garotes, holotúries, esponges, crans o pops. Els bons observadors poden trobar, però, moltes més espècies.

Espais d’interès

Cala s’Alguer

Una miniatura urbana ran de mar, Bé Cultural d’Interès Nacional pels seus valors paisatgístics. Era un barri de barraques de pescadors que es remunta al segle XV. Donaven refugi als pescadors i als estris i ormeigs de pesca i ara són escenari de trobades d’esbarjo.

Castell de Sant Esteve de Mar

Data dels segles XII-XIII i forma part dels orígens de Palamós. Va acabar els seus dies reconvertit en masia.

Platja de Castell

Aquest indret s’ha mantingut aïllat i ha conservat, per voluntat popular, la més crua netedat. Paisatge mediterrani en estat pur.